Ondernemers doen mee!

Dit jaar, 2021, is het jaar van de vrijwillige inzet. Dankzij vrijwilligers draait een heel groot deel van de samenleving. Of dit nu in de zorg, sport, cultuur of groensector is, overal worden vrijwilligers ingezet. Vrijwilligerswerk is vooral leuk, leerzaam, gezellig en veel mensen voelen zich nuttig en/of het geeft voldoening. Wil jij dit ook voor jouw medewerkers of wil je het mede mogelijk maken dat mensen ‘proeven’ aan vrijwilligerswerk? Doe dan mee met de tijdveiling! Op de Tijdveiling zijn kavels te krijgen in ruil voor uren vrijwilligerswerk.

De tijdveiling werkt als volgt:

  1. Bedrijven of instellingen bieden aantrekkelijke producten of diensten aan (kavels).
  2. Mensen als individu of team, dat kan dus ook een bedrijfsteam zijn, bieden met uren ipv geld op deze producten of diensten.
  3. Wie de meeste tijd heeft geboden, wint.
  4. De winnaar maakt op 14 april 2022 afspraken met een vrijwilligersorganisatie naar keuze om de tijd als vrijwilliger in te zetten. Op het tijdveilingfeest tijdens het Open Deur festival bij kasteel Helmond is een markt waar vrijwilligersorganisaties zich voorstellen, zodat de winnaar een keuze kan maken.
  5. Na het laten zien van de concrete afspraken aan de organisatie, wordt de prijs overhandigd.

 

Om deel te nemen, neem je contact op met LEVgroep. Simone, Willeke en Rosanne helpen je graag. Dit kan via vrijwilligerswerkhelmond@levgroep.nl of 0492.598989

Er zijn dus een tweetal mogelijkheden om deel te nemen als bedrijf aan de tijdveiling:

  1. Kavel aanbieden

Kavels zijn leuke spullen of diensten waar mensen tijd op kunnen bieden. Denk hierbij aan het aanbieden van gadgets, een activiteit, een kappersbehandeling of iets wat juist bij jouw bedrijf past! Het mag zowel klein als groot zijn. Hiervoor wordt jouw bedrijf in alle publiciteit rond de tijdveiling genoemd, wordt duidelijk gemaakt dat de kavel namens jouw bedrijf is aangeboden en wordt je natuurlijk uitgenodigd voor een tijdveilingfeest.

 

  1. Tijd bieden

Ook groepen kunnen tijd bieden bij de tijdveiling, dus ook groepen collega’s. Laat je medewerkers een dag als vrijwilligers een klus doen. Samen met collega’s een speeltoestel opknappen, een verwendag voor ouderen organiseren of het plein van de basisschool groener maken. Je kan zelf tijdens een 'tijdveilingfeest' afsprakem maken met vrijwilligersorganisaties zodat jullie het vrijwilligerswerk gaan doen wat bij jullie past!

Het mes snijdt aan twee kanten; je helpt de samenleving én werkt aan teambuiling. Wist je dat de motivatie van medewerkers toeneemt als ze bij een werkgever werken die impact wil maken? Ook is de positieve media aandacht natuurlijk mooi meegenomen.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.